הן שוכנות במפלס העליון של הבניין, מול הנוף הפתוח, ומצוידות באמצעי האלקטרוניקה והווידיאו החדישים ביותר. התאורה בהן משוכללת, חלליהן ניתנים לחלוקה על פי הצרכים המשתנים של העבודות המוצגות, והן מאפשרות הצבה ותלייה של עבודות בדרכים מגוונות.
במידת הצורך, בעיקר בפסטיבלים ובאירועי תרבות מיוחדים, משמשות הגלריות גם כאולמות להופעות מוזיקה, תיאטרון ומחול – ובכך הן מבטאות את הרב–תחומיות התרבותית שהיא נשמת אפו של אלמא.
"כשהגיתי את הקמתו של אלמא המלון ומרכז האמנויות ראיתי בעיני רוחי מוזיאון בעל מבנה פתוח, מוזיאון בתנועה. רציתי שמרגע הכניסה למבנה תעלה בקרב המבקרים תחושה של אתר אמנות הרווי כולו ברוחה העכשווית של האמנות שלנו. לפיכך, התבקשו האדריכלים ליצור חללים התואמים חזון זה. בנוסף לגלריות הייעודיות, מוצג האמנות בכל החללים הציבוריים באלמא: החל באולם הכניסה, עבור במסדרונות הרחבים, בבתי הקפה ובכיתות האמן, וכלה במסדרונות המדורגים בקומה הראשונה, שבהם יצר האדריכל יעקב רכטר מערכת תאורה טבעית, בהירה ובלתי ישירה, המתאימה כל כך להצגת אמנות. החללים הללו מעניקים אפשרויות תצוגה מגוונות לאמנים ישראלים עכשוויים, הן באמנות הפלסטית והן באמנויות הבימה - במוזיקה, בתיאטרון ובמחול. בכך הם נותנים ביטוי לרב-תחומיות התרבותית שהיא נשמת אפו של מרכז אלמא".
לילי אלשטיין
מייסדת אלמא מלון ומרכז אמנויות
אלמא | חללי אירועים
אלמא | חללים ואירועים